Den siste uken hos oss
Innflytterdagen | Råd for kunnskapsbyen Ålesund | Påfyll | Sluttpresentasjoner Innopraksis. Det har vært en innholdsrik uke i Ålesund - også for oss.
The North West festivalen startet lørdag 27. april med Innflytterdagen Ålesund på Sørsida. - Innflytterdagen er et konsept som handler om å vise frem alt det gode vi har å by på av idrettslag, korps, kor, kultur, foreninger, frivillighet, næringsliv og andre som skal kunne vise seg frem for studenter, innflyttere, men også folk som allerede bor her som leter etter et fellesskap, sier Sissel Standal, daglig leder i Framtidslaben. - Vi ønsker at dette arrangementet skal være starten på en årlig hendelse som fortrinnsvis vil finne sted i forbindelse med studiestart på NTNU. Når vi nå likevel ønsker å gjennomføre dette i april, under The North West, skyldes det at årets tema for festivalen er nettopp Brobygging og den sosiale dimensjonen av bærekraftarbeidet.
Arrangementet vil også synliggjøre det fantastiske frivillighetsarbeidet som kjennetegner de fleste lag og foreninger. - Disse fortjener også honnør for det svært viktige arbeidet som mange ildsjeler legger ned. Innflyttere og andre som kanskje sliter med ensomhet kan også finne seg kontaktpunkter her, og et miljø innenfor sine interesseområder. Vi håper at arrangementer som dette kan motarbeide de destruktive kreftene som utenforskap og ensomhet medfører, sier Standal. Les mer i Sentrumsforeningen sin blogg.
Samarbeid for en bedre by
Mandag var Råd for kunnskapsbyen Ålesund igjen samlet. Dette er en møteplass mellom akademia, det offentlige og organisasjoner/foreninger som alle jobber for at Ålesund skal bli en enda bedre plass å bo, jobbe, studere og leve i. I rådet jobbes det frem felles målsetninger som det skal jobbes med innenfor de strategiske satsingsområdene; studentbyen, samspill og campusutvikling. Kvelden ble avsluttet på talkshowet Påfyll på Parken kulturhus, med temaet «ensomhet og utenforskap». Denne utgaven er en del av festivalen The North West, og på programmet var selveste Thomas Seltzer. Det var også forskere fra Helse Møre og Romsdal og samarbeidsprosjekt mellom NTNU og Ålesund kommune (VRINK). Programleder var Bjørn Vatne og programmet er satt sammen av produsent Christian Finnskog og innholdsprodusent Kirsti Brekke. Det hele ble krydret med tre nydelige sanger av koret Piker, vin og sang.
InnoPraksis
På torsdag fikk vi en flott sluttpresentasjon av vår intern Kari-Anne Digranes og noen av de andre studentene som har vært med på InnoPraksis dette semesteret. En stor takk til NTNU - Institutt for internasjonal forretningsdrift som kobler oss sammen med disse dyktige studentene.
Ålesund kommune | NExTdigital | WESTORY AS | OSC AS
Om Innopraksis prosjektet
Studentpraksis har en sentral rolle i mange studieprogram, og fremheves som en læringsform som øker arbeidslivsrelevans i høyere utdanning. Praksis i utdanningen etterspørres av studenter, arbeidsliv og regjeringen. 91 % av studenter i økonomisk-administrativ utdanning har ikke praksis i løpet av studiet. Samtidig ser vi at studentene ikke opplever studiene som arbeidsrelevante, det til tross for at NTNU i Ålesund sies å være Norges mest næringsnære campus. Dette vil NTNU endre på!